Zelfverzekerd presenteren

Training 'Zelfverzekerd presenteren' in het kort

Presenteren! De ene persoon ziet het als een leuke uitdaging. Voor de ander is het een crime. Toch, doen we het vaak genoeg onbewust de hele dag door. Ieder moment waarop je tegenover iemand staat, hou je eigenlijk een korte presentatie. De essentie van presenteren is dat je je eigen verhaal vertelt en iets van jezelf laat zien. En niet iedereen bezit dat presentatie ‘gen’ van nature. Met de juiste tools en technieken kun je toch een goede presentatie neerzetten. En zoals met zoveel dingen in het leven: oefening baart kunst!

Overtuig en prikkel jouw publiek door zelfverzekerd te presenteren

Om mensen te overtuigen heb je een boeiende aanpak nodig. Doorgaans wil je met je presentatie meer dan alleen entertainen of informatie overbrengen: je wil mensen overtuigen. Daardoor nemen ze jouw advies over of komen ze in actie. Hoe kun je een boodschap met de meeste overtuigingskracht brengen?. Dat leer je bij de training zelfverzekerd presenteren!

Hoe krijg je de volledige aandacht van jouw publiek?

Presenteren is een van de meest onderschatte vaardigheden binnen de communicatie. Of het nou gaat om een bedrijfspresentatie, een voorlichtingsbijeenkomst of een persoonlijk verhaal; je publiek moet boeien en overtuigen. Het is niet vreemd dat je van tevoren je verhaal voorbereidt.  Nadenkt over interessante onderwerpen die je zou willen toelichten. Stilstaat bij hoe je jezelf wilt presenteren als persoon. En niet het minst belangrijke. Wat is jouw doel?
 
De kunst van het presenteren vraagt tijd en oefening. Niemand wordt geboren met natuurlijke presentatievaardigheden. Zelfs de beste sprekers hebben jaren moeten oefenen voordat ze geweldige public speakers werden. Waarom vinden veel mensen het zo lastig om presentaties te geven? Vaak komt dat simpelweg doordat ze het belang van een goede voorbereiding onderschatten. Aan de hand van verschillende presentatie- en storytelling technieken laten hoe je jouw verhaal goed neerzet en het publiek op het puntje van hun stoel houdt. Als je de methodieken en technieken onder de knie krijgt weet je eenvoudiger jouw publiek naar je hand te zetten.  
 
Het publiek waarvoor je presenteert verschillende wellicht behoeften en uitgangspunten. Ook daar mee om leren gaan. Je krijgt handvatten waarmee je het doel van jouw presentatie duidelijk en overtuigend kunt overbrengen.
 
Deze training is echt iets voor jou als je geregeld gesprekken voert of voor groepen staat.

Resultaten die je verder helpen

 1. Je leert zelfverzekerd een goede presentatie voorbereiden
 2. Je voelt je meer ontspannen in het presenteren voor een (groot) publiek
 3. Je bezit technieken die helpen om spanning weg te nemen voor een presentatie
 4. Je kunt tijdens jouw presentatie de interactie opzoeken met het publiek
 5. Leer je jouw verhaal op de juiste manier op te bouwen (storytelling)
 6. Je weet non-verbale en verbale communicatie effectief in te zetten

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De grondbeginselen van het presenteren
 • Wat zijn je persoonlijke ‘triggers’?
 • Wat zijn momenten dat je zelfvertrouwen ervaart? Wanneer niet?
 • Authentiek overkomen: Wat maakt jou sterk en geloofwaardig?
 • Non-verbale technieken: verbeter je houding, stem en gebaren
 • "Rustig" pesenteren onder druk
 • De structuur: Hoe bouw je een robuust verhaal op?
 • Verbale technieken om krachtig en inspirerend te spreken
 • Interactie: Hoe breng je interactie tot stand?
 • Storytelling: Hoe hou je het publiek geboeid?
 • Herkennen van weerstand en deze tactisch ombuigen
 • Praktijksituaties, oefeningen en voorbeelden

We gaan van start met een telefonische intake. De training bestaat uit 3 dagdelen. Dagdeel is ± 3 à 4 uur. De trainingen worden aangeboden op werkdagen. 

Trainingskosten

De investering bedraagt dan € 325,- excl. BTW per dagdeel. De gehele training bestaat uit 3 dagdelen. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, trainingsmateriaal koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 75,- (exclusief btw).

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Vragen over deze training?

Neem contact op met Fernando
Fernando Monteiro