Insights Discovery met teams

Training 'Insights Discovery met teams' in het kort

Haal banden aan en verfris onderlinge relaties met teamleden. Krijg meer zicht in je eigen voorkeuren en die van de teamgenoten. We uiten ons allemaal op ons eigen manier en zijn allemaal uniek. Maken keuzes vanuit onze eigen belevingswereld. Onderzoek met Insights Discovery samen alle kansen en potentiële valkuilen, zodat jouw team effectiever en efficiënter kan samenwerken.

Bereik de optimale samenwerking binnen jouw team met Insights Discovery

Binnen teams zorgen overeenkomsten en verschillen tussen mensen tot een “klik” of misschien juist tot “verwijdering”. Een veilige omgeving en oprechte interesse in elkaar zijn onmisbare ingrediënten voor ieder team dat wil uitblinken. Hoe vergroot je kennis van en begrip voor elkaars eigenheid? Wat kun je doen om de betrokkenheid bij elkaar te versterken? Insights Discovery zorgt voor bewustwording en daarmee de persoonlijke effectiviteit van individuen in teams.

Krijg meer inzicht in voorkeurstijlen en werk effectiever samen

Je teamleden hebben allemaal andere karakters en persoonlijkheden. Aan de ene collega kun je je doodergeren, omdat die constant het hoogste woord heeft. Met de ander kun je lezen en schrijven. Je hebt aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Ook jij hebt natuurlijk je eigen referentiekaders, vooroordelen en vooropgezette ideeën. ‘Want het is toch logisch dat het zo gebeurt?’ In de ideale wereld werk je met iedereen prettig en ontspannen samen. Hoe ga je om met al die verschillende karakters die binnen jouw team? Krijg je meer inzicht in waar iedereen goed in is en weet hoe je al die verschillende talenten productief kunt inzetten.
 
Insights Discovery helpt je om menselijk gedrag beter te leren begrijpen en geeft inzicht in waarom sommige combinaties werken, en andere combinaties veel meer een uitdaging zijn. Zeker als je beseft dat mensen een voorkeursstijl hebben, is het zaak om te zorgen dat je hen op de juiste manier benadert en inzet. Als je daarin slaagt, zal je het beste uit je collega’s (en jezelf) kunnen halen.
 
Elke stijl heeft zijn waarde. Zorg dus altijd voor een paar “tegenpolen” om je heen! Je krijgt handvatten mee om verschillende voorkeurstijlen om te gaan waardoor je effectiever de samenwerking aan gaat met collega’s.
 
Deze training is echt iets voor jou als wilt leren om gedrag van jezelf en ook van anderen te begrijpen. Insights Discovery is een zeer waardevolle tool om jouw team effectiever te laten functioneren. Effectief en eenvoudig toepasbaar!

Resultaten die je verder helpen

 1. Je gaat als team effectiever samenwerken
 2. Je leert het Insights Discoverymodel gebruiken in je (werk) leven
 3. Je ontvangt een persoonlijk Insights Discovery Profiel
 4. Je leert je eigen voorkeuren en valkuilen kennen
 5. Je krijgt meer inzicht in jezelf en de ander
 6. Je kunt jouw communicatiestijl beter afstemmen op de ander

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Opening en inleiding over Insights Discovery
 • De kracht van Perceptie
 • Leer de theorie van Jung
 • De betekenis van de kleurentaal
 • De bewuste en minder bewuste persona…
 • De 8 types en 72 kleurencombinaties van het model
 • Hoe kun je je persoonlijke effectiviteit vergroten met Insights?
 • Reflectie en betekenis van het persoonlijk profiel
 • Het opzetten van een inspirerend, resultaatgericht teamontwikkelingsplan
 • Concrete tools en technieken om optimaal te communiceren en effectiever te functioneren binnen het team

Trainingskosten

Investeer in jouw team en haal eruit wat erin zit

Q-link Training en Coaching verzorgt diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en competenties van teams binnen (semi) overheidsorganisaties, zoals gemeente, rijksoverheden en provincies. De inhoud richt zich vooral op persoonlijke ontwikkeling en het versterken van vaardigheden in het leidinggeven, samenwerken en teamontwikkeling.
We gaan graag komen graag in gezamenlijk overleg tot een passend programma. Sommige teams hebben aan 2 dagdelen genoeg. Anderen hebben de voorkeur voor een intensief programma. Je geeft zelf als leidinggevende of medewerker aan waar jouw team naartoe wil groeien en ontwikkelen.
 
Neem contact met ons op voor het opvragen van een offerte.

Vragen over deze training?

Neem contact op met Fernando
Fernando Monteiro