Werkgeluk

Training 'Werkgeluk' in het kort

De focus op het werkgeluk van jouw medewerkers is belangrijker dan ooit. De lastige omstandigheden (enorme werkdruk, hoge eisen van klanten, het gemak waarmee we kunnen switchen van baan, etc.) maakt het heel uitdagend om als leidinggevende je medewerkers optimaal betrokken en bevlogen te krijgen en houden. En toch is dit wat juist nodig is in deze omstandigheden.

Hou houd je je personeel gelukkig?

Aandacht voor werkgeluk groeit. Leidinggevende zijn steeds bewuster van werkgeluk als rol op de werkvloer en willen hierin investeren. Gelukkige werknemers zijn productiever, verzuimen minder en dragen bij aan een gezellig team. Daarnaast switcht gelukkig personeel minder snel van baan. Het huidige personeelstekort bij bedrijven, maakt het voor leidinggevende een uitdaging om een sterk vast team te behouden. Ook hierin speelt werkgeluk een belangrijke rol. Gelukkig personeel bind je meer aan de organisatie.

Een uitdaging met de hedendaagse trends

Deze training is speciaal voor leidinggevende die hun medewerkers efficiënter en productiever willen laten functioneren. Tijdens de training nemen we je mee in de theorie van werkgeluk en geven we praktisch handvatten hoe je dit vanuit je leidinggevende rol kan stimuleren. We behandelen welke invloed je als leidinggevende kan uitoefenen op je medewerkers en wat zij zelf kunnen doen om hun werkgeluk te vergroten. Belangrijk is om te weten wat mensen motiveert. Hoe zorg je voor bevlogenheid en betrokkenheid bij medewerkers? Hoe stimuleer en creëer je dat?

Een fijne en veilige werksfeer is ook erg van belang voor het werkgeluk van je medewerkers. Hoe creëer je dit? En hoe zorg je ervoor dat dit blijft? Verder ontdek je hoe je als vanuit je leidinggevende rol het beste om kunt gaan met de verschillende kwaliteiten, kenmerken en behoeftes van jouw medewerkers.

Al deze vragen en onderwerpen worden behandeld tijdens de training werkgeluk.

Resultaten die je verder helpen

  1. Je leert over de laatste (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van werkgeluk.
  2. Je krijgt inzichten in wat jij als leidinggevende kan beïnvloeden en wat toch echt bij de medewerker zelf ligt.
  3. Aan de hand van eenvoudige, maar effectieve modellen creëer je een eigen individueel stappenplan.
  4. Je krijgt heel veel inzichten waarmee jij persoonlijk volgende stappen kan zetten.
  5. Je relatie met je medewerkers zal merkbaar veranderen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Introductie in het brede thema werkgeluk
 • Wat is de verantwoordelijkheid van de medewerker zelf en wat is de invloed die je als leidinggevende hebt?
 • Wat motiveert mensen?
 • Wat is bevlogenheid en hoe stimuleer je dat?
 • Wat is betrokkenheid en hoe creëer je dat?
 • Hoe zorg je voor een fijne en veilige werksfeer?
 • Hoe ga je om met de verschillen tussen mensen (kwaliteiten, kenmerken én behoeftes)?

Trainingskosten

Bedankt voor je interesse. De prijs voor de training is € 500 euro (exclusief BTW.) voor een dag inclusief lunch arrangement. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Vragen over deze training?

Neem contact op met Rogier
Rogier Moed