Visueel notuleren

Training 'Visueel notuleren' in het kort

Met visueel notuleren breng je de kern van jouw verhaal direct in beeld. Je kunt dit bijvoorbeeld inzetten bij vergadering, 1-op-1 gesprekken, projectmeetings of evenementen. Het helpt je informatie op een inspirerende en overtuigende samenvatten en overdragen aan anderen. Ga met visueel notuleren aan de slag en maak complexe zaken eenvoudig. Kom sneller tot de kern en creëer meer betrokkenheid.

Versterk je communicatiekracht met behulp van visueel notuleren

We praten heel wat af tijdens overleggen. Heel vaak praten we tegen iemand en niet met iemand. Er is dan weinig sprake van verbinding en betrokkenheid. Uit onderzoek is gebleken dat je visuele informatie 600.000 keer sneller opneemt. Niet vreemd, want verder blijkt dat negentig procent van de informatie die naar onze hersenen wordt verstuurd visueel is. Wil je jouw boodschappen op een krachtige manier overbrengen? Maak gebruik van visueel notuleren!

Maak informatie visueel en versterk je boodschap

Herken jij dit: Je probeert iets uit te leggen aan collega’s of teamleden en een aantal begrijpt je direct. Sommigen hebben wat meer tijd nodig om de informatie te verwerken en er zijn altijd collega's die jou vrijwel nooit direct begrijpt. Je krijgt dagelijks reusachtig veel informatie te verwerken. Om niet gek te worden, ga je filteren. En wat valt er dan op? Juist, visuele content zoals foto’s, afbeeldingen en video’s.
 
En visuele content valt niet alleen op, we nemen de informatie ook vaak beter op. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap de doelgroep bereikt ondanks de “informatie-overload”? Wat voor visuele content gebruik jij nu? En weet jij de informatie op een enthousiaste en inspirerende manier over te brengen?
 
Of het nu gaat om een bijeenkomst, vergadering, project overleg of creatieve sessie. Visueel notuleren geeft snel inzicht in wat er besproken is. Een beeld zegt meer dan woorden. Aan de hand van verschillende technieken laten we zien hoe je ervoor kan zorgen dat jouw verhaal beter overkomt en makkelijker wordt onthouden. Je zult misschien denken: ‘maar ik kan helemaal niet tekenen’. En maakt gelukkig helemaal niet uit. Je krijgt van ons de handvatten en tools om zelf binnen je organisatie aan de slag te gaan met visueel notuleren.
 

Resultaten die je verder helpen

 1. Je leert de theorie van visueel notuleren
 2. Je komt te weten hoe je beeld- en teksthiërarchie kunt toepassen in jouw verhaal
 3. Je leert tips en trucks om in het moment de kern uit de materie te halen
 4. Je leert snel tot de kern van je boodschap te komen en deze visueel te maken
 5. Je leert met eenvoudige tekentechnieken je boodschap helder te maken
 6. Je creëert een database aan zakelijke tekeningen (zoals iconen, pijlen, kaders, poppetjes en tekst) die je direct kunt inzetten in de context van jouw werk

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Introductie in visueel notuleren
 • Visuele articulatie en hiërarchie
 • Containers, connectie elementen en typografie
 • Basisprincipes om functioneel te tekenen op je werk
 • Creëer je eigen visuele woordenboek
 • Hoe kun je informatie structureren met visueel notuleren?
 • Het principe van ‘visual storytelling’
 • Visueel notuleren en presenteren met behulp van flip over en whiteboard
 • Visuele oefeningen
 • Eindoefening en presentatie

We gaan van start met een telefonische intake. De training bestaat uit 3 dagdelen. Dagdeel is ± 3 à 4 uur. De trainingen worden aangeboden op werkdagen. 

Trainingskosten

Bedankt voor je interesse. Prijs op aanvraag. De gehele training bestaat uit 3 dagdelen. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, trainingsmateriaal koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 125,- (exclusief btw).

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Vragen over deze training?

Neem contact op met Fernando
Fernando Monteiro