Zelfvertrouwen met boksen

Training 'Zelfvertrouwen met boksen' in het kort

Zelfvertrouwen heeft veelal te maken met het vergroten van je eigen kracht en capaciteiten. Iedereen heeft ervaringen, wensen en talenten. Wil je meer vertrouwen krijgen in je eigen kunnen? Zou je wat minder bescheiden en meer zichtbaar willen zijn? Dan begint het altijd met het herkennen van je eigen kracht. Als je meer vertrouwen krijgt in je eigen kracht, dan zal je zelfvertrouwen toenemen. Dit gaat vaak gepaard met een betere fysieke en mentale gezondheid. Vandaar de combinatie van zelfvertrouwen en boksen!

Bereik meer vertrouwen door te werken aan je fysieke en mentale gezondheid

Wat is eigenlijk vertrouwen? Je kunt vertrouwen hebben in jezelf of in anderen of in dingen. Ergens wel of geen vertrouwen in hebben is meestal gebaseerd op ervaringen. Vertrouwen schenkt vertrouwen! Hoe meer vertrouwen in jezelf en de wereld rondom je heen des te meer rust en kracht je hebt in het dagelijks leven. Hoe kun je werken aan je zelfvertrouwen en in het proces je mentale en fysieke gezondheid versterken? De combinatie van zelfvertrouwen en boksen!

Bouw voort op je eigen kracht en gebruiken boksen als middel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Onderzoek heeft uitgewezen dat sporten een aanzienlijke bijdrage levert aan een positief gevoel van trots en eigenwaarde! Sporten een manier om progressie te maken, jezelf steeds te verbeteren. Deze progressie, of verbetering, zorgt ook voor een positief gevoel! En dus meer vertrouwen in jezelf. Dit staat volledig los van hoe je eruitziet door het sporten. Hoe hou jij je zelfvertrouwen op pijl? Zijn er momenten dat dit minder is of barst je soms van het vertrouwen? Wat bepaalt de mate van vertrouwen in jezelf? Herkennen wanneer je vertrouwen minder is, maar ook waar je en vertrouwen van toeneemt is zeer belangrijk. Het maakt je weerbaar en minder afhankelijk van het oordeel van anderen
 
Vertrouwen kun je verliezen, weggeven en “gestolen” worden. Gestolen? Zal je denken. Ja! Je kent het wel, er zegt iemand iets lelijks tegen je wat binnenkomt en weg is je (zelf) vertrouwen. Dit noemen wij stelen. We leren je afrekenen met patronen die je zelfvertrouwen in de weg staan en je leert nieuwe patronen die je juist versterken. Je werkt aan zelfvertrouwen, mentale kracht en zichtbaarheid door middel van boksen. Deze training is gestoeld op de gedachte van kruisbestuiving tussen het voortbouwen op en vergroten van eigen kracht en boksen.
 
Je krijgt handvatten mee om je nog zelfverzekerder te voelen. Een mooie bijkomstigheid is dat je fysiek sterker, zelfbewuster en weerbaarder wordt. Je hoeft niet goed te zijn in boksen; je hoeft er zelfs helemaal geen ervaring mee te hebben. Ook als je niet zo’n goede conditie hebt is dat geen probleem.
 
Deze training is echt iets voor hands-on aan de slag wilt gaan met je zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Resultaten die je verder helpen

 1. Je bent in staat om doelen te stellen die van belang zijn voor jezelf en je organisatie
 2. Je krijgt inzicht in je persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen
 3. Je vergroot je zelfvertrouwen
 4. Je bent bereidwilligheid om uitdagingen aan te nemen
 5. Je durft overtuigender voor jezelf te kiezen en duidelijker grenzen aan te geven
 6. Je kunt met meer moed, hoop en energie je dromen en wensen najagen
 7. Je komt overtuigender over, op je werk, maar ook sociaal en binnen relaties
 8. Je kunt assertiever zijn en makkelijker initiatief nemen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inzicht basics van het boksen op zowel technisch als psychologisch vlak
 • Wie ben je? Wat wil je en waar ligt jouw (interne) kracht?
 • Het ontdekken van je eigen kracht vanuit het boksen
 • Hoe kun je jouw eigen kracht, capaciteiten en (zelf)vertrouwen vergroten door beweging?
 • Hoe vergroot je jouw incasseringsvermogen?
 • Presteren onder druk
 • Persoonlijk gedefinieerde resultaatgebieden en doelstellingen opstellen
 • Het vergroten van je mentale weerbaarheid vanuit het boksen
 • Inzicht in tegen- en samen gedragsreacties
 • Vertaling naar concreet gedrag voor jou op de werkvloer
 • Zicht in eigen dynamiek

We gaan van start met een telefonische intake. De training bestaat uit 2 dagdelen. Dagdeel is ± 3 à 4 uur. De trainingen worden aangeboden op werkdagen. 

Trainingskosten

Bedankt voor je interesse. De prijs is € 325 euro per dagdeel. De gehele training bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, trainingsmateriaal koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je totaal € 150,- (exclusief btw).

Betaalwijze

Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.

Vragen over deze training?

Neem contact op met Fernando
Fernando Monteiro